Miks leht nii õhuke on?

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Elmo Riig / Sakala

KUI KAABELTELEVISIOONIFIRMA lõpetab sinu lemmikkanali edastamise või kommivabrik muudab šokolaaditahvlid väiksemaks, annavad ettevõtte suhtekorraldajad teada, et muudatus võetakse ette klientide parema teenindamise nimel. Mis ei kõla just eriti usutavalt. Seetõttu on üsna ilmne, et kui ma reedese Sakala 12 leheküljelt kaheksaküljeliseks muutmist samamoodi selgitan, tõmbab nii mõnigi lugeja kulmu kipra ja hakkab vandesõnade saatel puuduvat nelja lehekülge nõudma. Ent seekord on ümberkorraldus tõepoolest tarbija huvides.

Oluline vahe eeltoodud näidetega peitub selles, et need neli lehekülge ei ole kusagile kadunud. Samavõrra, kui reedene number tänasest õhemaks muutus, on alates homsest laupäevane paksem.

Ümberpaigutuse võtsime ette selleks, et nädalavahetusel, kui inimestel on vaba aega üldjuhul laiemalt käes, oleks neil Sakalast rohkem lugeda. Laupäeval on ju nii mõnus veidi kauem magada ja siis hommikuse kohvi kõrvale kiirustamata uudiseid uurida. Mõnd pikemat lugu on ehk tore lugeda veel pühapäevastel jõudehetkedelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles