Suure-Jaanis peetakse säästulaata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

25. aprillil kell 9 algab Suure-Jaani kesklinnas jürikuu laat.


Laada korraldaja Silvi Pärn ütles, et kõik võivad tulla müüma, mida soovivad.


«Võtke kas või kits nööriga järele ja tulge!» ärgitas ta.



Korraldaja sõnutsi pakutakse laadal tööstuskaupu ja kõikvõimalikku muud eluks tarvilikku. «Odavama platsitasuga pääsevad kaupa müüma istikukasvatajad ning käsitööd ja muud oma toodangut pakkuv rahvas.


Loodetavasti saabub neid rohkesti,» rääkis Pärn ning õhutas kõiki rohenäppe oma aiast kaevatud juurikaid ja põõsaid pakkuma tulema.



Seda, kas laat õnnestub, ei osanud ta ennustada. «See sõltub vanajumalast ja ilmast. Korraldan laatu kõikjal Eestis ning olen näinud, et vihma puhul on rahvast napilt. Hiljuti Tõrvas peetud laadal oli ilm aga suurepärane ning nii ostjaid kui müüjaid oli nagu murdu,» jutustas Silvi Pärn.



Erinevalt varasemast ajast tänavu laatadele esinejaid palgata ei jõuta. «Ansamblid küsivad kõrget hinda,» selgitas korraldaja. «Nende kutsumiseks peaksin platsitasu tõstma, aga see pole paraku võimalik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles