Noored teevad ühiskontserdi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeloleval suvel astub Tuulepuu üles Viljandi pärimusmuusika festivalil,
Hiiu ja Viru folgil ning ühel festivalil Taanis.
Eeloleval suvel astub Tuulepuu üles Viljandi pärimusmuusika festivalil, Hiiu ja Viru folgil ning ühel festivalil Taanis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtul annavad Viljandi pärimusmuusika aidas ühiskontserdi Viljandi ja Karksi-Nuia muusikakooli noored.


Esinevad Karksi-Nuia muusikakooli kandleansambel, ansambel Tuulepuu, Viljandi muusikakooli pärimusmuusika ansambel ja Tiit Kikase viiulitüdrukud.


Koos õpilastega astuvad lavale nende õpetajad Margus Põldsepp, Karoliina Kreintaal, Tiit Kikas ja Marko Mägi.



Pärimusmuusika keskuse avalike suhete juhi Rannar Raba sõnul on keskusel suur rõõm näha, et andekad noored tunnevad pärimusmuusika vastu huvi, oskavad sellest ise rõõmu tunda ning kuulajatele-vaatajatele elamusi pakkuda. «Eelolev kontsert on kahtlemata eriline, sest midagi samalaadset pole varem meie maja laval olnud,» kinnitas Raba.



Karksi-Nuia muusikakooli kandleansamblit juhatab Ruth Kuhi. Kuigi suurema osa ansambli repertuaarist moodustab klassikaline muusika, ei ole unustatud ka folk- ja kerget muusikat.



Sama kooli ansambel Tuulepuu esitab ennekõike folk- ja pärimusmuusikat, kuid repertuaarist võib leida ka etnoroki elemente, sest mitu ansambli liiget on raskema muusika sõbrad. Noori muusikuid juhendav ja ühendav Margus Põldsepp peab Tuulepuu eripäraks seda, et selle koosseisu kuulub kaks kromaatilist kannelt, mis annavad muusikale väga kauni ja läbipaistva kõlapildi.



Viljandi muusikakooli pärimusmuusika ansambel sündis siis, kui noorte sümfooniaorkester oli oma esimesel kontsertturneel Hollandis. Suurest koosseisust ning moodsatest instrumentidest hoolimata püüavad ansambli liikmed säilitada arhailist joont ning hoiduda liigsest arranžeerimisest.



Rannar Raba sõnul on eriti tore see, et Viljandimaal elab kogenud muusikuid, kes ei pea liigseks vaevaks lapsi ja noori õpetada ning teevad kõik endast oleneva, et õpilased saaksid tänuväärseid esinemiskogemusi.



«Uue põlvkonna kasv annab kindluse, et pärimusmuusika keskuse tegevusel on mõte ka tulevikus ning Viljandi pärimusmuusika festivali programmis saab ka aastate pärast näha toredaid eestimaiseid esinejaid,» kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles