Võhma ponnistab pooleli olevate investeeringute lõpetamiseks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma linnapea Avo Põder
Võhma linnapea Avo Põder Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi Võhmas vastu võetud eelarve on mullusest veidi väiksem, leidis linnapea Avo Põder, et olusid arvestades on see üsna ilus. Eelarve kogumaht on 24,6 miljonit krooni.


Suuremad kulud on seotud projektide omafinantseeringute katmisega. «Kavas on vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitus maksumusega üle 5 miljoni krooni ning jäätmejaam, mis nõuab 2,7 miljonit krooni,» rääkis linnapea. «Raha tuleb keskkonnainvesteeringute keskuselt, aga veeprojekti omaosalus on miljon ning jäätmejaamal 270 000 krooni.»



Käimas on ka lasteaia mänguväljaku rekonstrueerimine, mille 250 000-kroonisest kogumaksumusest kannab linn omaosalusena 37 000 krooni.


Palju poleemikat tekitanud laululava ehitamine on Põdra sõnutsi praegu katkestatud.



Linnapea pidas positiivseks seda, et suurt palgakärbet ei tulnud teha. Linnavalitsuse liikmetel jäeti ära puhkusetoetus, millega palgafond vähenes umbes kaheksa protsenti.



«Mullu olime kärpinud linna majanduskulusid kümme protsenti. Tänavu kärpisime veel kohtadest, kust võimalik. Eelkõige puudutab see üritusi,» selgitas linnapea.



Samuti vaadati üle sünnitoetused. Kui varem said kõik piiranguteta 5000 krooni, siis nüüd eeldatakse, et lapsevanem on enne lapse sündi Võhmas elanud vähemalt aasta. Kui Võhmas elab ainult üks lapsevanem, makstakse summast vaid pool.



Põder rääkis, et eelmisel aastal vähenes tulumaksu laekumine tunamullusega võrreldes 16 protsenti ning tänavuseks nähakse ette veel seitse protsenti suuremat langust. «Usun, et see on üsna konservatiivne eelarve,» lausus linnapea. «Kui suuri ootamatusi ei tule, peaksime sellega hakkama saama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles