Haigestunute arv suurenes pisut

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaanuari viimasel nädalal registreeriti Viljandimaal 216 ülemiste hingamisteede ägedate respiratoorsete haigestumiste juhtu ning lapsi oli haigestunutest 78.


Terviseameti Viljandimaa esinduse epidemioloogiaspetsialisti Jaana Pullmanni sõnul on seda pisut rohkem kui nädal varem, mil haigestus 136 inimest, neist lapsi 46.



Eelmisel nädalal läks kirja ka 17 kinnitamata gripijuhtu, viis haigestunut olid lapsed. Nädal varem olid need arvud kaheksa ja kolm.



Terviseameti andmetel on tänavu Viljandimaal registreeritud ainult üks laboratoorselt kinnitatud gripijuhtum: jaanuari teisel nädalal nakatus A/H1N1 viirusega üks laps.



Väikesest haigestumiste suurenemisest hoolimata on niinimetatud külmetushaigused tippajaga võrreldes siiski taandunud.



Möödunud aasta novembrikuu viimasel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkustega arsti poole 689 viljandimaalast, haigestunutest üle poole, täpsemalt 371, olid lapsed. Laboratooriumis kinnitatud gripijuhtumeid oli kõnealusel nädalal 19, neist 12 haigestunut olid lapsed.



Eilseks oli gripi A/H1N1 vastu end vaktsineerida lasknud ligikaudu 1600 viljandimaalast, puudu olid ühe perearsti andmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles