Juhtkiri: Hoog sisse!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile sai Viljandimaa juurde järjekordse tähtsa sportimiskoha — Holstre-Polli keskuse. Sealsed rajad on inimestele avatud olnud küll juba mõnda aega, kuid alles peahoone valmimise järel saab kompleksi täies mahus korralikult tööle panna ja hakata seda kasutama üle-eestiliste võistluste pidamiseks.


Kümnete miljonite kroonide suurusele investeeringule on õla alla pannud nii Euroopa Liit ja Eesti riik kui Viljandi linn ja Paistu vald. Niisugune koostöö näitab, et keskust peetakse kaalukaks mitmel tasandil. Kõige tähtsam on siiski, et sportlased uut treenimiskohta tunnustaksid ja kasutaksid, olgu siis tegemist Eesti tippude või Holstre koolilastega.



Inimeste kohalemeelitamine kujuneb spordikeskuse juhtidele ilmselt isegi suuremaks tööks, kui oli selle valmis ehitamine. Oma maakonna rahvast jääb väheks, et rajatist üleval pidada, Eestis aga on võistlevaid komplekse päris palju.



Hoopis tugevama positsiooni saavutaks Holstre-Polli turul siis, kui saaksid tõeks plaanid rajada sinna suusatunnel ja -hall, kus võiks aasta läbi lumerõõme nautida. Praegu ei julgeta nendest mõtetest veel valju häälega rääkidagi, sest idee elluviimiseks arvatakse kuluvat ligemale 70 miljonit krooni.



Isegi siis, kui ehituseks vajalik summa saadaks Euroopa tõukefondidest, jääksid kirvena õhku rippuma tehisliku talvekliima hoidmiseks vajalikud kulud. Seepärast tuleb äriplaan enne mastaapse ettevõtmise kallale asumist üheksa korda läbi mõelda, et hiigelarved ei jääks keskuse omanike Viljandi linna, Paistu valla ja riigi kanda.



Viljandimaa elanikel on põhjust Holstre-Polli kompleksi üle rõõmustada igal juhul, sest tänu sellele on siinsed sportimisvõimalused nii suvel kui talvel märksa paremad.



Väikest positiivset mõju peaks keskus avaldama ka turismile. Ehkki pole tõenäoline, et keegi Saarest või Soomest spetsiaalselt nende radade pärast Viljandimaale sõitma hakkaks, tuleb külalisi ikka rohkem sinna, kus tegevust on võimalikult palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles