Repliik: Sõjaoskused aitavad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Nädalavahetusel peetud Kaitseliidu suurõppuse kohta ütles üks mu tuttav sarkastiliselt: «Täies jõus mehed mängivad poisikeste mänge!»


Niisuguseid mõtteavaldusi kuuleb üsna sageli. Paljud leiavad, et meil pole kaitseväge vaja ja kaitsekulutusteks minev raha on tuulde visatud.



Mõne aja eest kohtusin aga ühe sõjaväelasega, kes soovitas eesti naistel oma mehed, vennad ja pojad kindlasti püssi alla saata. «Siis oskavad nad sõjas vähemalt ellu jääda ja oma peret aidata.»



Selles jutus on oma iva. Sõjalised teadmised tulevad kasuks kas või evakueerumisel: sõjaväes teeninud mees teab kindlasti paremini, kuidas pere ohutusse kohta viia.



Kaitseliitlased on veel eriti asjalik seltskond: nad tegelevad vabast ajast oma oskuste täiendamisega. Teatavasti on koos tegutsemine lahinguväljal eriti oluline. Gruusia sõja kogemus näitas, et väljaõppeta reservväelastest polnud erilist tolku.



Hiljuti teatas mu noorim poeg, et on otsustanud vabatahtlikult aega teenima minna. Mina kiidan tema otsuse igatahes heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles