Noorte leiutajate võistlus ootab nutikaid ideid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem teavet võistluse kohta saab veebiaadressilt http://www.archimedes.ee/leiutaja.
Rohkem teavet võistluse kohta saab veebiaadressilt http://www.archimedes.ee/leiutaja. Foto: internert

30. oktoobrini on kõigil kooliõpilastel võimalik saata oma töid noorte leiutajate võistlusele. Teema on «Hoiame kokku», küll aga lubavad korraldajad, et auhindadega kokku ei hoita.


Teema «Hoiame kokku» tähendab, et leiutis peaks olema mõeldud ükskõik mille või kelle kokkuhoidmiseks: kokku võib hoida sõprade või perega, kokku võib hoida raha, energiat või aega, või siis hoopis asju, mis muidu laiali läheks.

«Kui hakkad leiutama, siis mõtle, mis on need asjad, mida sul või sinu sõpradel liiga palju kulub või mis näiteks lihtsalt koos ei püsi,» soovitas sihtasutuse Archimedese teaduse populariseerimise üksuse juhataja Terje Tuisk. «Tähtis ei ole, kas leiutis aitab koolis, kodus, trennis või sõpradega koos olles midagi kokku hoida - peaasi, et see, mille välja mõtled, oleks sulle või kellelegi teisele tähtis ning aitaks paremini ja lihtsamini elada.»

Sihtasutuse Archimedes, haridus- ja teadusministeeriumi ning teaduskeskuse AHHAA korraldatavale võistlusele on osalema oodatud kõik leiutamishuvilised kooliõpilased. Töid hinnatakse kolmes vanuseklassis I-IV, V-IX ja X-XII klass.

Paremaid leiutajaid autasustatakse on 4. detsembril Tallinna tehnikaülikooli korraldataval «Robotexil», kus auhindu leiutajatele, nende juhendajatele ja koolidele on välja pandud 150 000 krooni väärtuses.

Noorte leiutajate võistlust korraldatakse teist korda. Mullu esitasid noored üle 600 pisiasja, mis aitaks neil või kellelgi teisel elu paremaks muuta.

Rohkem teavet võistluse kohta saab veebiaadressilt http://www.archimedes.ee/leiutaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles