Soomlasest mahemees harib Eesti maid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päev enne seda, kui Palu mahetalus algas peremees Mikko Rahtola eestvedamisel talulaat, käis maja ümber hoogne töö. Vana kuivati pööningul kuivasid kimpudesse seotud herned ja õue peal pikas reas Türgi ubade vihad.
Päev enne seda, kui Palu mahetalus algas peremees Mikko Rahtola eestvedamisel talulaat, käis maja ümber hoogne töö. Vana kuivati pööningul kuivasid kimpudesse seotud herned ja õue peal pikas reas Türgi ubade vihad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soputades kunagise kuivatimaja pööningul hernevihtu, mis puittala külge just nagu silgud ritta on kinnitatud, ütleb Mikko Rahtola, et varsti peab neil külge pöörama, muidu võivad sissepoole jäänud kaunad hallitama minna.

Sedaviisi kuivatatakse Palu mahetalus seemneherneid. Õue peal on rodus veel Türgi ubade vihad. Neid ripub raudkonksude küljes maakivist kõrvalhoone räästa all ja ka nööril, kuhu sobiks sama hästi pesu kuivama panna.

Kaks tuhat mahlapuud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles