Lapse raviraha rändas võõrasse taskusse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Esmaspäeva õhtupoolikul kaotas Viljandis pere rahakoti lapse raviks kogutud suure summa ja dokumentidega. Veidi hiljem leiti vaid rahataskus olnud tšekid ja märkmed.


Hätta sattunud inimesed pöördusid politseisse ning otsisid abi ka «Sakalast».


«Ehk on keegi kuskil midagi märganud?» lausus pereema Irina, viidates sellele, et rahakoti vahel olid tema mehe dokumendid isiku- ja kontaktandmetega.



Naise sõnul on tegu väga õnnetu juhtumiga, sest tavaliselt kumbki neist nii palju sularaha kaasas ei kanna. Kolmelapseline pere oli vanima lapse hambaanomaalia raviks kogunud ligi 12 000 krooni. Vahepeal palus tuttav summa laenuks. Just kõnealusel päeval maksis ta raha tagasi.



Kui pereisa kella 18 paiku Männimäe Säästumarketis sisseoste tegi, oli tal rahakott veel alles. «Tõenäoliselt kaotas ta selle autosse istudes,» rääkis murest murtud naine.



Kui mees oli rahakoti puudumise avastanud, sõitis ta kohe Säästumarketi juurde tagasi, kuid rahakotti polnud parklas ja seda ei olnud ka poodi viidud. «Lootsime veel turvakaamerate peale, aga seal neid ei ole,» lausus Irina.



Mõnda aega hiljem leidis pere rahakoti vahel olnud märkmed, ostutšekid ja arsti juures käigu kviitungid oma kodu lähedalt Lembitu puiestee ja Lina tänava nurgalt. «Seal vedelesid üksnes paberid, mis olid ilmeksimatult meie omad, kuid kotti ja dokumente polnud kuskil näha, rahast rääkimata,» rääkis naine.



Ta oli küsitlenud ümbruskonna elanikke, kuid nood ei osanud teda aidata.


Pere soovib leida heleda auto omanikku, kelle sõiduk seisis esmaspäeva õhtul Männimäe Säästumarketi parklas nende kõrval just juhipoolsel küljel, kuhu rahakott arvatavasti maha kukkus.



«Me ei kahtlusta kedagi, kuid autos olnud mees võis midagi tähele panna,» oletas pereema. Ta lisas, et ehkki nad tunneks selle inimese ära, oleksid nad tänulikud, kui ta ise endast teada annaks.



Rahakoti kaotaja andmed on toimetusele teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles