Konspekti nõudmine tõi kriminaalkaristuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Kohus karistas kriminaalkorras kahte õpilast, kes olid võtnud appi vägivalla, et eakaaslaselt tunnikonspekt tagasi saada.


Mullu oktoobri viimasel päeval kell 14.30 kohtusid praegu 19-aastane Silver ja 20-aastane Anar Viljandis Tallinna tänaval Tairoga. Korduvatest lubadustest hoolimata polnud too tagastanud laenatud konspekti ning noormehed nõudsid selle äraandmist.



Arveteklaarimise käigus lõi Anar Tairole käega näkku, nii et kannatanul kukkus mobiil maha ning näole tekkis verevalum. Silver võttis 2700-kroonise Nokia telefoni maast üles ning Anar talutas Tairo tema tahte vastaselt Silveri Ford Mondeo tagaistmele.



Seejärel sõitsid noored koos Mustla poole ning autos nõudis Silver konspekti tagasi järgmiseks esmaspäevaks. Ühtlasi leppisid noorukid kokku, et seni jääb Tairo telefon Silveri kätte pandiks.


Kohtuotsuses seisab, et mõne aja pärast lubasid teised kannatanul autost lahkuda, kuid ähvardasid viia ta juhul, kui kohustus jääb täitmata, hoopis kaugemale metsa.



Kohus mõistis mõlemale noormehele omavoli eest 5000-kroonise karistuse. Samuti tuleb neil tasuda riigile 4656 krooni kriminaalmenetluse kulusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles