Abja keskusesse kerkib mängudemaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast nurgakivi panekut suundusid kokku tulnud huvilised peolaua äärde maiustama.
Pärast nurgakivi panekut suundusid kokku tulnud huvilised peolaua äärde maiustama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval sai nurgakivi Abja valla noortekeskuse mängudemaja, mis on vallas esimene Eesti taasiseseisvumise järel avalikuks kasutuseks ehitatav hoone.


Ehkki noortekeskus on ruumipuuduse käes kannatanud juba mõnda aega, õnnestus mängudemaja püstitamiseks raha saada alles mullu kevadel. Vajaminevast ligi 3 miljonist tuli suurem osa Euroopa Liidu tõukefondidest, ülejäänu andis vald.



Hoonesse tuleb lauamängude ruum, kus on võimalik korraldada seminare, koolitusi, näitusi ja esitlusi. Kõrvale rajatakse muusikatuba koos pilliruumiga. Seal hakkavad tööle kaks põhikohaga noorsootöötajat ja lisaks neile lepingulised ringijuhid.



Maja ehitab aktsiaselts Jälle ja Ko, kelle töölised panid 150-ruutmeetrise hoone puitkarkassi püsti ühe päevaga. «Eile oli siin vaid alusmüür,» imestas üks pidustustel viibinu. Valmis peaks töö saama juba käesoleva aasta juulis.


Koosolemise koht



«Meil on uue maja suhtes väga suured ootused,» rääkis kohalike noorte nimel organisatsiooni Eesti 4H liige Mirell Põllumäe. Tema sõnul tunnevad nad puudust eelkõige avarast kooskäimiskohast, kus saaks näiteks pärast kooli bussi oodates aega parajaks teha.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles