Maakonna parimad pranglijad andsid arvutihiirtele valu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne kiirema pranglija selja taga seisja võib tehte lugemist alles alustada, kui võistleja on jõudnud vastuse juba Miksikese serveritesse saata.
Mõne kiirema pranglija selja taga seisja võib tehte lugemist alles alustada, kui võistleja on jõudnud vastuse juba Miksikese serveritesse saata. Foto: Siim Piirak / Sakala

Neile, kes astusid üleeile sisse ühte Jakobsoni kooli neljanda korruse arvutiklassi, kostis kõrvu tihe arvutihiirte klõbin. Käimas olid Viljandimaa pranglimise ehk peastarvutamise meistrivõistlused.

Paljud saavad edukalt hakkama kiire liitmisega saja piires, kuid sellele võistlusele olid kogunenud rehkendajad, kes suudavad sama kiiresti teha viiekohaliste arvudega tehteid. Enamik inimesi ei jõua esimest arvu taskuarvutisse trükkidagi, kui võistlejatel on vastus juba käes.

«Siin on pinge suurem, kuid tulemused tulevad paremad,» rääkis võistlust korraldanud Viljandimaa Miksikese pranglimise koordinaator Anne Põldsaar. Päeva esimesel poolel olid võistlustules esimese kuni kuuenda klassi õpilased ning pärast neid seitsmenda klassi õpilased abiturientide ja veteranideni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles