Repliik: Digilehe tabad

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Elmo Riig / Sakala

«Sakala» on jõudnud uue digilehe käivitamise viimase suure sammuni. Aasta algul harjutasime lugejaid süsteemiga, mis lubab «Sakala» sisule piiranguteta ligi vaid tellijad. Märtsis, kui valmis uus veebiplatvorm, avasime selle ajutiselt kõigile, et ka need inimesed, kes seni pole «Sakalat» eriti lugenud, näeksid, mida pakume. Tänasest on suurem osa «Sakala» lugudest ja piltidest taas kättesaadav vaid tellijatele.

Miks me tasulise netiväljaande kasuks otsustasime, on pikemalt lahti seletatud 14. jaanuaril ilmunud loos «Plussist tabalukuni»: olgu tegemist paberlehe või veebiga, ajakirjandusliku sisu tootmine tähendab suuri kulusid ning tasuta pole ajalehel oma loomingut ära anda lihtsalt võimalik.

Nii tähistavadki kinnised tabalukud nüüdsest ainult tellijaskonnale kättesaadavaid lugusid, lahtised aga neid, mida kõik lugema pääsevad. Inimesed, kellel kehtiv tellimus olemas, kuid ligipääsukoode veel mitte, saavad end tasuta digilugejaks registreerida aadressil sakala.ajaleht.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles