Hõbemedalist: tegin väga hea jooksu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistlustel 400 meetri jooksus püstitatud isiklik rekord andis Rauno Künnapuule hõbemedali. Pilt on tehtud möödunud suvel Viljandi staadionil.
Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistlustel 400 meetri jooksus püstitatud isiklik rekord andis Rauno Künnapuule hõbemedali. Pilt on tehtud möödunud suvel Viljandi staadionil. Foto: Madis Luik / Sakala

Abja vallast pärit Rauno Künnapuu tegi Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistlustel oma senise parima 400 meetri jooksu ja see andis talle hõbemedali.

«Oma seisu arvestades tegin väga hea jooksu — Euroopa viienda mehe vastu pole mul praegu midagi panna,» nentis laupäeval Lasnamäe hallis 400 meetri tugevamas jooksus vaid Rasmus Mägile kaotanud Viljandi Sakala seltsi liige.

Sellest, et praegu Tiina Toropi käe all Tartus treeniv 22-aastane maaülikooli tudeng Rauno Künnapuu endast sisehallis kõik andis, kõneleb uus isiklik rekord 49.73. Eesti meistriks tulnud Tartu ülikooli spordiklubi esindajale Rasmus Mägile fikseeriti võidutulemuseks 48.06.

«Mägi võit oli ülekaalukas — üritas ta ju Euroopa sisemeistrivõistluste normi täita,» tõdes Künnapuu.

Pronksmedali pälvis sellel distantsil tallinlane Aarne Nirk ajaga 50.16.

Nagu Rauno Künnapuu ütles, on tal põhjust oma tulemusega rahul olla. «Tänavuse hooaja 400 meetri ajad on mullustega võrreldes ligemale sekundi jagu kahanenud ning seega võib väita, et olen arengus korraliku sammu edasi astunud. Loodan samas suunas jätkata,» kõneles ta.

Künnapuu nentis sedagi, et kui võrrelda sise- ja välitingimustes tehtavaid tulemusi, siis halli aegadest võib maha võtta keskmiselt sekundi. «Staadionil tähendaks mu meistrivõistluste tulemus aega alla 49 sekundi. See annab kinnitust, et arengut on olnud piisavalt,» arutles ta.

Rauno Künnapuu oli tiitlivõistlustel stardis ka pühapäeval. «Paraku õnnestus mul öö jooksul kerge tõbi külge haakida ning sestap ei andnud 200 meetri jooks oodatud resultaati,» tunnistas ta.

Selle distantsi läbis Künnapuu ajaga 22.60 ning see andis talle klubikaaslase Allar Staškevitši (aeg 22.75) ees kaheksanda koha.

Nüüd on Rauno Künnapuul nagu ka enamikul tema kodustel konkurentidel talvine võistlushooaeg läbi. Suviseks hooajaks algab põhjalikum valmistumine aprillis kahenädalase treeninglaagriga Hispaanias.

«Tahan suvistelt meistrivõistlustel medalit ning loodan ka kohta Dublinis peetavatele Euroopa meeskondlikele meistrivõistlustele,» rääkis Künnapuu oma lähematest sihtidest.

Viljandimaa sportlased olid Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistlustel võrdlemisi tagasihoidlikult esindatud. Teise, samuti hõbedase medali teenis Sakala seltsi kuulitõukaja Kristo Galeta, kes sai oma parimal sooritusel kirja 17.32. Võitjale Raigo Toompuule jäi ta alla 1.34 meetriga. Pronksi teeninud Kaupo Valbi edestas ta aga 36 sentimeetriga.

TULEMUSED

Viljandimaa klubide esindajate tulemused ja kohad Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistlustel

• 400 m: 2. Rauno Künnapuu — 49.73. 60 m tõkkejooks: 6. Allar Staškevitš — 8.41. Teivashüpe: 11. Allar Staškevitš — 4.40. 1500 m: 8. Ülari Kais — 4.11,08; 11. Heinar Vaine — 4.16,95. Kuulitõuge: Kristo Galeta — 17.34. 200 m: 8. Rauno Künnapuu — 22.60 ja 9. Allar Staškevitš — 22.75. 800 m: 7. Enari Tõnström — 2.01,35. 3000 m: 10. Heinar Vaine — 9.06,89; 11. Ülari Kais — 9.08,74.

Allikas: Eesti kergejõustiku liit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles