Jõulupuu jõudis pärale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Suure-Jaanist kohale toodud jõulupuu ehitakse lähipäevadel.
Eile Suure-Jaanist kohale toodud jõulupuu ehitakse lähipäevadel. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile ennelõunal jõudis Suure-Jaani vallast pärit kuusk Viljandisse ning leidis koha maavalitsuse ees Vabaduse platsil.

Linnavalitsuse vanemarhitekt Age Alas kinnitas, et puu toomisel õnneks komplikatsioone ei tekkinud. «Töömehed tegutsesid professionaalselt,» kiitis ta Eesti Keskkonnateenuste palgalisi. Nimetatud ettevõte oli kuuse vedamiseks ainsana pakkumise esitanud. Ta on sama tööd teinud varasematelgi aastatel, siis küll Veolia Keskkonnateenuste nime all.

Puu ja selle toomine ning ülespanek läksid linnale maksma veidi alla 3000 euro.

Linnadisainer Malle London rääkis, et jõulupuu kaunistatakse lähematel päevadel, kuid veidi  teistmoodi kui varasematel aastatel. Muu hulgas hakkavad puud katma uued valged liikuvad LED-tuled. Nagu tavaks, võivad lapsed kuuse alumistele okstele omavalmistatud ehteid panna.

Kogu linna kaunistades jäädi Londoni ütlemist mööda tagasihoidlikuks. Loobuti üle kümne aasta vanustest tuledest, mis võtsid liiga palju elektrit. «Panime tuled sel aastal varem, sest lund pole ja väljas on pime,» lisas disainer.

Viljandi teine, ettevõtjate finantseeritav jõulupuu seatakse täna üles bussijaama parklas. Viljandi Centrumi tegevjuht Rain Põld ütles, et kui Vabaduse platsi puu on ehitud, tulevad needsamad mehed bussijaama parkla kuuske kaunistama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles