Neli omavalitsust liitus Polli prügilaga

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad keskkonnanõuetele mittevastavad prügimäed suletakse 16. juulist.
Vanad keskkonnanõuetele mittevastavad prügimäed suletakse 16. juulist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neli Lõuna-Eesti omavalitsust liitus Polli prügila projektiga, omandades osaluse operaatorfirmas Polli Prügila.

Osaühingu Polli Prügila teatel omandasid Tartu, Valga ja Viljandi linn ning Karksi vald kokku 35 protsenti Polli Prügila osadest. Ühtlasi jääb ettevõttega liitunud omavalitsustele vetoõigus prügila jäätmetariifide määramisel, mis aitab kontrolli all hoida piirkonna jäätmekäitluse hindu.

«Polli Prügila ülesandeks on rajada jäätme- ja taaskasutuskeskus Viljandimaale Karksi valda, et korraldada euronõuetele mittevastavate prügilate sulgemise järel Lõuna-Eestis piirkonna jäätmete käitlemist ja taaskasutusse suunamist,» ütles Polli Prügila juhatuse liige Aadu Võsu.

Võsu sõnul paikneb rajatav keskus 8,1 hektari suurusel maa-alal, kus on plaanis hakata töötlema kuni 45 000 tonni erinevat liiki jäätmeid aastas.

16. juulist suletakse Eestis vanad, keskkonnanõuetele mittevastavad prügilad ning sellega seoses tekib Lõuna-Eestis ilmselgelt puudus prügikäitlusvõimalustest.

Polli prügila kinnistu omanik on mittetulundusühing Lõuna-Eesti Olmejäätmete Ümbertöötlemise Arenduskeskus (LEA). Selle liikmeteks on tootjavastutusorganisatsioonid Eesti Pakendiringlus, Eesti Rehviliit ja Eesti Elektroonikaromu ning jäätmekäitlusettevõtted Cleanaway, Resk ja Adelan Prügivedu. Kõigile liikmetele kuulub mittetulundusühingust võrdselt 16,7-protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles