Lõpeb kirjapanek laulu- ja tantsupeole

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldlaulupidu peetakse ületuleval aastal 26. ja üldtantsupidu 19. korda.
Üldlaulupidu peetakse ületuleval aastal 26. ja üldtantsupidu 19. korda. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eeloleval laupäeval lõpeb registreerimine ületuleval aastal Tallinnas peetavale laulu- ja tantsupeole.

Peol osaleda soovivad Eesti tantsu- ja liikumisrühmad, laulukoorid ning orkestrid saavad end kirja panna 20. oktoobrini. Selleks peab üks kollektiivi esindaja täitma internetilehel register.laulupidu.ee taotluse. Andmeid on lubatud hiljem muuta ja täiendada, kuid üksnes õigel ajal registreerunud osalejatel.

Väliskollektiivide ja välis-Eesti esinejate registreerimine algab novembris.

Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Aet Maatee sõnul on registreerumine seni kulgenud ladusalt, sest kollektiivide juhid on elektroonilise registriga juba tuttavad. Samas pani ta kõigile südamele, et möllimist ei jäetaks viimasele minutile. «See võib tekitada tehnilisi tõrkeid ning samuti läheb siis rohkem aega abivajajatele näpunäidete jagamisega,» sõnas ta.

Kui varasematel kordadel on endast üle Eesti märku andnud ligikaudu 2000 kollektiivi, siis eile pärastlõunaks oli neid kirjas vaid 1263. Viljandimaalt oli täidetud 60 sooviavaldust, mida on samuti märgatavalt vähem kui siin tegutsevaid kollektiive.

2014. aasta 4.—6. juulini Tallinnas peetaval peol «Aja puudutus. Puudutuse aeg» kohtuvad kaks märksõna: aeg ja puudutus. Laulupeo esimene kontsert toob publiku ette väärtusliku laulu- ja muusikavaramu alates esimesest üldlaulupeost. Teise päeva kava koostatakse tänapäeva autorite teostest.

Tantsupeo ideekavand «Puudutus» on sündinud igatsusest, et oleksime avatud märkama seda, mis on päris, ega kulutaks oma väärtuslikku aega tühisusele ja sulgeks oma südant puudutustele. «Kuigi meie elu koosneb paljudest puudutustest, ei jõua enamik neist kahjuks näpuotsast kaugemale. Ja puudutuste puudumisest tekkinud tühjuse täidavad igatsus ja valu,» põhjendas Maatee.

Laulupeo kunstiline juht on Hirvo Surva. Tantsupeo pealavastaja on Maido Saar, muusikajuht Toomas Lunge ning ideekavandi autor Sten Weidebaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles