Rallikrossisõitjad kogesid Piirojal edu ja häda

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rommi Pukk oli Piiroja rajal tagaveoliste autode mõõduvõtu kiireim.
Rommi Pukk oli Piiroja rajal tagaveoliste autode mõõduvõtu kiireim. Foto: Aivar Kaljusaar

Põltsamaa lähedal Piiroja autokrossirajal peetud meistrivõistluste sarja kuulunud mõõduvõtul olid kohal kõik rallikrossis kaasategevad Viljandimaa sportlased.

Et Piiroja on Mulgimaa meestele kõige lähemal asuv võistluspaik, sama hästi kui kodurada, oli nende aktiivne osavõtt laupäeval ettearvatav. Meistrivõistluste arvestuses jagati Põltsamaast mõne kilomeetri kaugusele jääval rajal viienda etapi punkte.

Päeva põnevaimaks kujunes Super 1600 klassi finaal. Kõik eelsõidud võitnud Janno Ligur teenis finaaliks õiguse valida stardipaik esimesena. Samuti finaali jõudnud Sander Roosimaal oli eelsõitudest seitsmenda aja kõrval ette näidata kaks viiendat ning tänavu oma teise võistluse teinud viljandlane oli seega viimane, kes otse finaali pääses.
Poodiumikohti jagavast stardist sai kõige paremini minema tallinlane Siim Saluri.

Esimeses kurvis järgnes talle Janno Ligur. Et endale vaba sõiduruumi tekitada, otsustas Karksi-Nuia sõitja minna kohe kohustuslikule jokker-ringile. Õnnetuseks sai auto seal nii palju kannatada, et Liguril polnud enam võimalik kõrgete kohtade pärast kaasa rääkida ning ta finišeeris viiendana.

Esimesse kurvi viiendana jõudnud Sander Roosimaa tõusis kahe ringiga kolmandaks ja suutis sõidu selle kohaga ka lõpetada. «Uskumatu tulemus,» oli mees pärast finišit õnnelik. «Kindlustunnet lisas see võistlus kapaga ning ehk osalen ka mõnel järgmisel etapil, kuigi varem mul seda plaani polnud,» lisas poodiumile kerkinud Roosimaa.

Finaalis pikalt juhtinud Siim Saluri käänas auto üle katuse ja katkestas. Sõidu võitis Arvo Kase ees Andre Kurg.

Koos Super 1600 klassiga võistlevaid rallikrossi tulevikutegijad oli rajal ainult kaks. Viljandlane Andre Teder tuli esimeses sõidus kokkuvõttes üheksandaks ja teises seitsmendaks. Kolmas voor jäi noormehel paraku lõpetamata, sest ühes kurvis paiskus auto lendu, tegi kolm tiiru üle katuse ning muutus sõidukõlbmatuks. Sõitja õnneks viga ei saanud.

«Ma ei saanud arugi, mismoodi see juhtus: kõik käis nii kiiresti,» tõdes noor autosportlane.

Tagarattaveoga autode klassis oli taas rajal eelmise, Misso etapi vahele jätnud Rommi Pukk. Viljandimaa mees on seni võitnud kõik etapid, kus on osalenud, ning edukalt kulges tema päev Põltsamaalgi. Võitnud kaks eelsõitu, oli ta esimene ka finaalis.

Tema põhikonkurent Kalmer Vaht üritas viljandimaalase võitu küll igati takistada, kuid ei pääsenud temast mööda.

«Kogu päeva püüdsime raskusi lisades ja eemaldades leida õiget haakumist. Tundub, et finaaliks see õnnestus. Viimaste unetute ööde eest on see igati ilus tasu,» ütles Rommi Pukk.

Kõige võimsamate autode, SuperCari klassis üritas Ruve Veski korrata eelmise etapi edu, ent masin polnud rajal nii nobe, kui mees soovinuks. Valinud finaalis kolmandana stardipositsiooni, oli ta esimeses kurvis neljas, langes korra viiendaks, kuid suutis ikkagi kerkida kolmandaks. «Küttesüsteemis on midagi häda: mootor kipub madalatel käikudel puterdama,» selgitas kolmandas tulemuses pettunud Ruve Veski.

Hooaja järgmine etapp sõidetakse augusti keskel renoveeritud Kulbilohu krossirajal Elva lähistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles