Mõisaküla sai uue mänguväljaku

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljaku avamispäeval said atraktsioonid kõva vatti.
Mänguväljaku avamispäeval said atraktsioonid kõva vatti. Foto: Meelis Sõerd

Mõisaküla elanike arv on taasiseseisvumisele järgnenud aastatel tublisti kahanenud, aga järelkasvu jagub endiselt.

Suve hakul avati sealses lasteaias mänguväljak lõuatõmbamispuu, ronimis- ja varbseina, köite, liutoru ja muude vahvate atraktsioonidega.

Mõisaküla lasteaeda ja kooli juhatav Pirje Usin rääkis, et senine mänguväljak oli lagunenud ja metallist ronimispuud muutunud ohtlikuks. «Olime juba ammu otsinud võimalust atraktsioonide väljavahetamiseks,» kõneles ta.

Rong ja okseratas

Nüüd on mänguväljakul ka varjualused, kus lapsed saavad mängida. Neist üks on veduri ja kahe vaguniga istumisnurk, mis tuletab meelde, et Mõisaküla on olnud tähtis raudteelinn. «Seal on võimalik ka õuesõpet korraldada,» lausus Pirje Usin istumisnurga kohta.

Kõige suuremat huvi on äratanud karussellid. «Istumisega karussell sai kohe avapäeval laste lemmikuks ja tekitas järjekorra. Üks lasteaialaps ei kannatanud keerutamist välja ja oksendas. Lapsed ristisid selle siis okserattaks,» pajatas Pirje Usin.

Mänguväljaku tarvis raha leidmiseks kirjutas Pirje Usin Ettevõtluse Arendamise sihtasutusele projektitaotluse. Positiivne vastus tuli alles teisel katsel. Toetust saadi 11 867 eurot, linna omaosalus oli 2095 eurot. Atraktsioonid püstitati kahe päevaga. Vastutulelike lapsevanemate abiga korrastati muruplatsid ja pandi üles kiik.

Masu õpetas elama

Läinud talvel käis Mõisaküla lasteaias 27 ja koolis 53 last. «Viimasel ajal on laste arv olnud stabiilne, aga paari aasta pärast hakkab see prognooside kohaselt kahanema,» lausus Pirje Usin. Mitu last käib sinna Abja valla Kamara külast, sest Abja-Paluojale on neil pikem maa.

Linnapea Ervin Tamberg ütles, et Mõisaküla on suutnud rasketest aegadest kenasti välja tulla. «Masu õpetas meid elama. Ehitame ja arendame ka väikese rahakotiga linna edasi,» märkis ta.

«Kuigi eemalt võib tunduda, et oleme ääremaa, siis meil elu ei seisa — aina teeme ja siblime,» ütles Pirje Usin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles