Ratsutajad näitasid säravaid hüppeid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa ratsaspordiklubi liige Kaisa Tsäro.
Viljandimaa ratsaspordiklubi liige Kaisa Tsäro. Foto: Kenno Soo

Laupäeval Sammulis peetud takistussõidu võistluste kõrgeima parkuuriga sõidus valitsesid Viljandimaa ratsutajad. Avatud klassi võistluse, milles takistused ulatusid 130 sentimeetrini, võitis Elis Nõgel hobusel Areen.

Päeva viimasel, viiendal võistlusel oli kaheksa startijat. Neist seitse jõudsid ümberhüpetele, mille läbisid veatult koguni viis. Võistluste peakohtuniku Milja Ardla arvates polnud rada lihtne ning ümberhüpped puhtalt läbinute suur arv rääkis sportlaste ja nende ratsude heast ettevalmistusest.

«Tuleval nädalal on Ruilas tähtsad võistlused ning seepärast on ratsud praegu tippvormis,» oletas Ardla. «Pealegi oli meie võistlusväljak laupäeval heas seisus ja ilmgi soosis osalejaid,» lisas ta.

130-sentimeetriste takistustega parkuuri ümberhüpetel läbis raja vigadeta ja parima ajaga Viljandimaa ratsaspordiklubi esindav Elis Nõgel hobusel Areen, edestades hobusel Preston võistlevat klubikaaslast Kairi Dräbtsinskajat ligi nelja sekundiga. Kolmas oli Pärnu klubi eest väljas olev Viljandimaa mees Ivo Ots Portosel.

Ivo Ots, kes läbis sõidu puhtalt koguni kahe hobusega, oli peakohtunikuga päri: ratsud on heas vormis. «Rada ei tundunud olevat eriti kerge, kuid veatuid sõite oli tõepoolest üllatavalt palju,» möönis Ots.

Milja Ardla sõnul kujunes tänavukevadine karikavõistlus meeldivalt osalejaterohkeks. «Palju startijaid oli näiteks 120-sentimeetriste takistustega parkuuris — tavaliselt kipub sellel kõrgusel osalejaid tublisti vähemaks jääma,» kõneles ta.

Päeva neljandana peetud 120-sentimeetriste takistustega sõidus sai 13 startinu seas parima tulemuse Kairi Dräbtsinskaja Prestonil. Talle järgnesid Kerttu Klettenberg Arezzol ja Heleene Rägo Verso De Leel. Raja vigadeta läbinud võistluspaare oli viis.

Kaheosalises 110—115-sentimeetriste takistustega parkuuris oli stardis 15 võistlejat. Esimese osa läbis veatult kuus ning teise kolm ratsutajat. Võistluse võitis Pärnumaa klubi sportlane Grete Brit Kuusik hobusel Bridney, teise koha teenis Tartu klubi esindav Kristi Kõiv Amanceril ning kolmas oli Kairi Dräbtsinskaja Peronil.

Päeva osalejaterohkeim sõit oli kaheosaline 90—100-sentimeetriste takistustega parkuur. Võitis Vändra klubi esindav Mariann Krõõt Mätas Alarmil, teine oli Viljandimaa ratsaspordiklubi liige Kaisa Tsäro Pont Aleksandrel ning kolmas oli hobusel Hildalgo taas Mariann Krõõt Mätas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles