Tere koondas Viljandi tootmisosakonna juhid

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere Viljandi tootmisosakond
Tere Viljandi tootmisosakond Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui 30 aastat Viljandi piimatööstuses ametis olnud ja seda viimastel aastatel juhtinud Jaan Kree nägi esmaspäeval oma tööpostil firma juhatajat Oliver Kruudat ja ettevõtte personalitöötajat, sai ta kohe aru, et teda enam ei vajata.

Kell kümme hommikul algas nõupidamine ja pool tundi hiljem oli aktsiaseltsi Tere Viljandi tootmistsehhi juhatajal Jaan Kreel koondamisteade käes. Nii talle kui mitmele teisele töötajale suurema üllatusena anti samal päeval koondamisteade ka tsehhi vanemmeistrile, kes on samuti üle 30 aasta piimatööstuses ametis olnud.

Tootmine jätkub ja laieneb

«Jaan Kree töö on tehtud,» selgitas koondamist Tere juhataja Oliver Kruuda. Tema sõnul suundub firma lühema juhtimisahela poole ning osa ametikohti koondati. Kruuda kinnitas, et ka uued vastutavad inimesed on Viljandis juba ametisse pandud, kuid tema ei tea, kes nad on.

Jaan Kree tunnistas eile enda koondamisest rääkides, et see ei olnud talle üllatus. «Mulle heideti ette, et olen liiga hea mees,» sõnas ta.

Kree jutu järgi oli tema koondamine küll väga kiire, kuid seda tehti viisakalt. «Eks mul ole ikka juhtidega erimeelsusi olnud ja ka eetilised piirid inimestega suheldes on erinevad,» seletas ta.

Pärast tsehhi kahele tähtsamale juhile koondamisteate edastamist korraldati töötajatele lühike koosolek, kus selgitusi jagas Tere tootmisdirektor Randel Veerits. Töötajatele kinnitati, et aprilli palgad makstakse välja ja kohupiima toodetakse Viljandis edasi.

«Sakalaga» vestelnud Tere Viljandi piimatööstuse töötajad tunnistasid, et on tuleviku osas teadmatuses ning kardavad, et koondamisi võib veel tulla. Eile käis tootmine tsehhis samamoodi kui nädal tagasi.

Samas teavad töötajad, et Viljandis kavatsetakse tootmist laiendada. Kui praegu tehakse siin kohupiima, pudinguid ja kohukesi, siis juba esmaspäevast hakati Viljandisse tooma hapukooreliini osi ning jutuks on olnud ka sulajuustu tootmise kolimine.

Oliver Kruuda kinnitas, et tootmist tuleb juurde, kuid mida siin täpselt tegema hakatakse, ta ei öelnud. «Sakalalt» anonüümsust palunud töötajatelt saadud infot nimetas ta firmas kehtivate meediasuhtluse põhimõtete rikkumiseks.

Edasisi koondamisi ei kommenteerita

Võimalikke eelseisvaid koondamisi Oliver Kruuda ei kommenteerinud. Küsimusele, kas tootmismahtude suurenedes võib oodata koondamist või töökohtade lisandumist, vastas Kruuda: «Ootan töötajatelt rohkem sooritust ja pakun selle eest rohkem palka.»

Tema meelest pole õige hoida tööl väikese palgaga palju inimesi, vaid tootmine tuleb muuta efektiivsemaks, suurendada iga töötaja panust ja maksta selle eest väärikat tasu.

97 töötajaga Viljandi tootmistsehhist rääkides rõhutas firmajuht korduvalt, et sellel läheb hästi. Tootmismahud sõltuvad aga sellest, kuidas müügimehed suudavad tellimusi juurde tuua. Viljandis valmistatavast toodangust jääb pool Eestisse ning pool müüakse välisriikidesse.

Võimalikke edasisi koondamisi ei tahtnud kommenteerida ka Jaan Kree. Küll aga oli ta juba esmaspäeval peljanud, et tema teadmata tuldi koondama hoopis teisi töötajaid. Kree sõnul on Viljandis hea ja toimiv meeskond ning siinne tsehh teenib firmale kasumit.

«Loodan väga, et siin piimatööstus säilib ja järgmise aasta veebruaris saab tähistada Viljandi piimatööstuse 100. aastapäeva,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles