Tanklaröövis süüdistata­v grupp astus kohtu ette

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu varguse varjamiseks poe süüdanud kurjategijad põhjustasid omanikule üle 64 000 euro kahju.
Mullu varguse varjamiseks poe süüdanud kurjategijad põhjustasid omanikule üle 64 000 euro kahju. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile peetud eelistungiga algas kohtuprotsess viie mehe üle, keda kahtlustatakse tanklaröövis, poe süütamises ja veel mitmes kuriteos.

Süüdistuse kohaselt tungisid 22aastane Ignar ja 20aastane Veiko ööl vastu 2009. aasta 22. detsembrit Abja vallas Kamara külas tanklahoonesse. Relvataolise esemega ähvardades sidusid maskides mehed tanklatöötaja kinni ning röövisid umbes 5000 krooni (320 eurot), alkoholi ja muud kaupa. Nende autojuht oli 21aastane Kermo, keda süüdistatakse röövile kaasaaitamises.

Ignarile, Veikole ja 23aastasele Peebule pannakse süüks ka seda, et eelmise aasta 18. veebruaril tungisid nad Karksi-Nuias Pärnu maanteel poodi.

«Varastatud alkohol pandi kottidesse ning viidi mahajäetud hoone juurde. Niimoodi käidi poes mitu korda,» rääkis kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa.

Eesmärgiga sündmuskoht hävitada, panid vargad kaupluseruumid lõpuks põlema. Tulekahju tagajärjel hävis suur osa hoonest ja varast. Süütamisega tekitati üle 64 000 euro kahju.

Samuti kahtlustatakse Peepu, Ignarit ja Veikot selles, et nad varastasid eelmise aasta märtsis krossimootorratta, kiivri ja ATV. Vargusega tekitati omanikule kahju üle 11 500 euro.

«Mehed püüdsid varastatud esemeid maha müüa. Praeguseks on mootorratas ja kiiver omanikule tagastatud,» sõnas Talimaa.

Uurijate andmetel varastasid Ignar ja Veiko ka mullu aprillis ATV ja kiivri, tungides selleks katuse kaudu ühte Karksi-Nuia garaaži.

Veel süüdistatakse Ignarit kehalises väärkohtlemises, Veikot kelmuses ja raha väljapressimises ning Ignarit ja 26aastast Tanelit väljapressimisele kaasa­aitamises.
Eilsel eelistungil määrati kindlaks, et kohtuasja sisuline arutelu algab 2012. aasta augustis.

Copy
Tagasi üles