Autosportlased alustasid võistlushooaega Riias

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi noormees Tõnis Hommik on otsustanud end alanud võistlusaastal proovile panna klassis BMW 325.
Viljandi noormees Tõnis Hommik on otsustanud end alanud võistlusaastal proovile panna klassis BMW 325. Foto: Aivar Kaljusaar

Pühapäeval tehti algust ringrajasõidu Eesti meistrivõistlustega. Riias sõidetud avaetapil jahtisid Viljandimaa meestest tiitlivõistluste punkte Raul Karu ja Tõnis Hommik.

Klassis Super 1600 teenis Raul Karu esimesest sõidust teise koha ja teisest sõidust võidupunktid. Paraku polnud selles arvestuses konkurents kuigi tihe, sest avaetapile tulnud neljast osalejast jõudis rajale kõigest kolm.

Et esimese võistlussõidu Raul Karu ees võitnud Andrus Hall teisest stardist tulemust kirja ei saanud, tõusis viljandimaalane Meelis Annuse ja Andrus Halli ees meistrivõistluste liidriks.

Viljandlane Tõnis Hommik on otsustanud panna end alanud võistlusaastal proovile klassis BMW 325. Pärast aastast võistluspausi ringrajale naasnud noormees nimetas oma valiku põhjuseks tõsiasja, et seal on suurem konkurents kui noorte ja Super 1600 klassis.

Riias oli BMW-sid rajal 15. Mõlemad sõidud võitis Raimo Kulli. Tõnis Hommik sai tulemuse kirja ainult teises: ta lõpetas selle üheksandana. Esimese stardi eel pidi Hommik paraku rajalt ära tulema, sest rehvisoojendusringil oli purunenud tema auto käigukastihoovastik.

«Uus auto vajab harjumist. Peamised eksimused tulid pidurdusmaal,» ütles Tõnis Hommik hiljem. Eesti meistrivõistluste punktitabelis on ta pärast kahte sõitu kaheteistkümnes.

Taas võistlevad ringrajasõitjad 28. ja 29. mail Leedus Kaunase lähedal Nemunases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles