NÄDALA TAGASISIDE. Rahva hääl kritiseerib

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KAOS Arhitektid OÜ

«Tänapäevased muinsuskaitse seisukohad on sellised, et me ei kopeeri ega tee võltsvana, vaid paneme moodsa arhitektuurikeelega maja vanasse keskkonda,» selgitas Viljandi peaarhitekt Olav Remmelkoor kolmapäevases Sakalas. Jutt käis Oru tänavale, ajastutruult renoveeritud Nemwalzi villa kõrvale ehitada plaanitavast liftiga kortermajast.

Remmelkoor ütles ka, et see, kuidas moodne hoone muinsuskaitsealale vanaaegsete majade vahele sobitub, on maitse asi. Kindlasti ongi. Ent kui vaadata tagasisidet, mida inimesed tolle uudise peale Sakala veebiversioonis ja Facebooki lehel andsid, siis see oli küll peaaegu üksmeelselt kriitiline.

«Mingi poolenisti rippuv klaaskuubik?!» küsis üks. «Uskumatult jube ja sobimatu!» ahastas teine. «Selle pildi järgi otsustades (mis on muidugi vähe korralikuks hindamiseks) pannakse korralik põnts kaitsealustele tammedele, sest nende juurtele tehakse korralikult liiga,» märkis kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles