Eesti vanim õunapuu saab endale mõttetalgutel järglased

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kogunevad Karksi-Nuia viljapõllule Oti õunapuu alla eesti keele ja kultuuri säilimise eest seisjad, et üheskoos pidada nõu, kuidas tagada emakeeltele pikk eluiga. Ühtlasi võetakse Eesti vanimalt puult rohtsed istikud, et nendest talle järglased kasvatada.
Täna kogunevad Karksi-Nuia viljapõllule Oti õunapuu alla eesti keele ja kultuuri säilimise eest seisjad, et üheskoos pidada nõu, kuidas tagada emakeeltele pikk eluiga. Ühtlasi võetakse Eesti vanimalt puult rohtsed istikud, et nendest talle järglased kasvatada. Foto: Elmo Riig

Täna oodatakse huvilisi Karksi-Nuia Oti õunapuu alla, et üheskoos arutada, kuidas tagada emakeeltele pikk iga. Mõtlemapanevate ettekannete kuulamise kõrval on Eesti vanimal viljapuul tähtis õhtu: tema saab endale järglased.

Eesti kultuuri koja ja Kihnu kultuuri instituudi eestvedamisel kogunetakse täna kell 19 Karksi-Nuia Eesti vanima ja jämedaima viljapuu, ligi 300-aastase Oti õunapuu juurde mõttetalgutele. Üheskoos peetakse nõu, kuidas õunapuud elus hoida ja mismoodi emakeelte pikk eluiga tagada.

Mõttetalgute eestvedaja on Mark Soosaar. Korraldajate tõdemusel pole eesti rahvas oma kultuuri, emakeele ja identiteedi kaitsmisel enam nii üksmeelne ja tahtejõuline ning on vaikides nõus sellega, kui eesti keel jääb alla suurkeelte survele ning meie imelised murded lahustuvad ametlikus riigi- ja meediakeelte katlas. Et seda ei juhtuks, kogunevadki murdekeelte kõnelejad ja kauni eesti emakeele valdajad kultuuriõhtule «Üle õue õunapuu». Esinema tulevad Siiri Sisask, Anu Raud, Pille Lill, Valdur Mikita, Karl Pajusalu, Mark Soosaar ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles