Juhtkiri. Laps relvaga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Viimastel päevadel on Postimehe veergudel löönud laineid lugu Balti riikides käinud Itaalia ajakirjanikust, kelle ühes Hollandi uudisteportaalis avaldatud fotoreportaaž vabatahtlikest kaitseorganisatsioonidest oli leebemalt väljenduvate kriitikute sõnul tendentslik, järsema ütlemisega kommenteerijate sõnul aga ilmselge provokatsioon, et demoniseerida kõiki kolme Balti riiki. Mõni allikas kinnitab, et algul pealkirja «Euroopa serval on lapssõdurid valmis sõjaks Venemaa vastu» kandnud reportaaži autor oli soovinud oma reisil lavastada pilte, kus lapsed kasutavad relvi, ajakirjanik ise aga eitab selliste palvete esitamist.

Pahatahtlikkuse eest on end neetult keeruline kaitsta. Selles on lihtne veenduda, kui mõelda kas või infosõjale Venemaaga. Paremal juhul rebitakse sündmused ja asjaolud kontekstist välja, halvemal juhul mõeldakse kogu lugu algusest lõpuni ise välja. Meie siin selliste asjade sündi ära hoida ei saa.

Ent mis puudutab eespool nimetatud välisajakirjaniku fotoreportaaži, siis vähemasti mõtteainet pakub see küll. Fotosid sellest, kuidas lapsed teevad tegemist relvadega, on Eestis võimalik saada ka lavastamata. Piisab, kui minna mõne suure riigipüha puhul korraldatud pereüritusele. On tavapärane, et seal on väljas ka sõjatehnika, mida rüblikud saavad üsna vabalt katsuda. Ja katsuvadki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles