Värvikirev piimalehm saabus Viljandisse üllaste kavatsustega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku keskuse ees on koha sisse võtnud toiduliidu piimakampaania maskott.
Uku keskuse ees on koha sisse võtnud toiduliidu piimakampaania maskott. Foto: Eesti toiduliit

Viljandis Uku keskuse esisel haljaslalal on koha sisse võtnud toiduliidu piimakampaania maskotina mööda Eestit rändav värvikirev piimalehm, kelle ülesanne on tuletada inimestele meelde piima väärtuslikkust.

Et anda Tartu kunstikooli skulptori Lauri Tamme ja kunstniku Ülle Ottokari 2016. aastal loodud piimalehmale värske ilme, kuulutas toiduliit välja kujundusvõistluse. Žürii lemmikuks osutus kaheksa-aastase Renata Kallasmaa kavand, mille oli võistlusele saatnud Põltsamaa ühisgümnaasiumi II-b klassi õpetaja Marika Viks.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on hea meel tõdeda, et tänavu aset leidnud kujunduskonkursist võttis osa palju lapsi, kelle toidulaual võiks piim väga olulisel kohal olla.

«Renata kujundatud lustakates toonides kangelaslehm ei jäta ühtegi möödujat ükskõikseks. Seetõttu kutsume kõiki üles julgelt lehmaga koos pilti tegema ja lapsed võivad vanemate järelevalve all ka lehmale selga ronida. Kõigi vahel, kes postitavad järgmise nädala jooksul sotsiaalmeediasse pildi lehmal oleva märksõnaga #PiimOnSuperHea, loositakse välja külluslik kinkekott maitsvate piimatoodetega,» rääkis Potisepp.

Tema sõnul on skulptuur omamoodi kummardus nii lehmadele, kes meile tõelist kangelaste toitu piima annavad, kui ka farmeritele, kes piimakarja kasvatavad ja meie tööstustele väga kvaliteetset toorpiima tarnivad.

Kõik Viljandi elanikud ja külalised on oodatud Uku keskuse ette lehma uudistama 31. juulini. Siis võtab lehm ette teekonna Põlvasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles