Keskaja päevade laat: nagu korralik stiilipidu

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskaegseis rõivais «timukas» meelitas mööda kõndivaid inimesi nagu muuseas piinapinki ja sundis üles tunnistama midagi, millest nondel aimugi polnud.
Keskaegseis rõivais «timukas» meelitas mööda kõndivaid inimesi nagu muuseas piinapinki ja sundis üles tunnistama midagi, millest nondel aimugi polnud. Foto: Elmo Riig

Kuidas satub pahaaimamatu, omast arust viisakat elu elav inimene keset päeva piinapinki? Väga lihtsalt. Pruukis ainult Viljandi esimestele keskaja päevadele minna ja Kaevumäe poole jalutada. Kui ligi hüppas ajastutruis rõivais halli habemega mees, käis edasine kiirelt.

Ajakirjanikul piisas vaid tolle hea jutuga härra käest uurida, kuidas tal õnnestub leida järjest inimesi, kelle pea ja käed kinni panna.

«Mul on selleks oma nipp,» vastas too ning astus ilma pikemata parasjagu mööda kõndiva paari juurde. «Tal on sinu ees saladusi,» ütles ta naisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles