Kristo Galeta võitis legendaarse spordimehe mälestusvõistluse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Galeta
Kristo Galeta Foto: Jaanus Lensment

Laupäeval võitis Heino Lipu mälestusvõistlustel Maidlas meeste kuulitõuke Kristo Galeta. Naiste mõõduvõtu parim oli Kätlin Piirimäe.

Legendaarse kergejõustiklase Heino Lipu sünnikoha lähedal Ida-Virumaal Maidla mõisakompleksis peetud traditsioonilise kuulitõukevõistluse võitis tulemusega 17.96 valitsev Eesti meister Kristo Galeta kergejõustikuseltsist Sakala. Teisele kohale tuli tulemusega 16.97 Tartu Audentese spordiklubi esindaja Karl Koha ning kolmas oli Kert Piirimäe Koigi kergejõustikuklubist tulemusega 16.82. Neljanda koha võitles enda kohta tubli tulemusega välja kümnevõistleja Janek Õiglane, tõugates kuuli 14.96.

Esimest korda Heino Lipu mälestusvõistlustel osalenud Eesti parim naiskuulitõukaja Kätlin Piirimäe võidutulemus oli 15.58.

1947. aastal maailma parimaks kuulitõukajaks ja 1948. aastal maailma parimaks kümnevõistlejaks olnud Heino Lipu auks ja mälestuseks on tema sünnikoha lähistel kuulitõukevõistlust peetud juba üheksa aastat. Heino Lipu 1951. aastal püstitatud isiklik kuulitõuke rekord 16 meetrit ja 98 sentimeetrit on Eesti kergejõustikuvõistlustel arvestatav tulemus seniajani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles