Õige aeg pensioniea sääste koguda oli eile

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleva üks asutajaliikmeid Tõnu Pekk rõhutab, et pensionifondi saab vahetada internetipangas minutiga.
Tuleva üks asutajaliikmeid Tõnu Pekk rõhutab, et pensionifondi saab vahetada internetipangas minutiga. Foto: Mihkel Maripuu

SEB panga ja turu-uuringute ettevõtte TNS Kantar Emor 2016. aasta oktoobri uuringu järgi ei ole rohkem kui pooled Eesti elanikud kindlad, kas neil on kogu pensionäripõlveks tagatud piisav sissetulek.

Demograafilises olukorras, kus noored peavad oma maksurahaga üha rohkem pensionäre toetama, tuleb inimestel kriitilise pilguga üle vaadata pensionifondid, et ka seitsmekümnendates eluaastates oleks võimalik näiteks kord aastas palmi alla peesitama sõita.

Nagu ütles rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna analüütik Tõnu Lillelaid, on riikliku pensionisüsteemi jätkusuutlikkus üks riigi prioriteete. «Veel käesoleva aasta jaanuaris kiitis valitsus heaks hulga meetmeid pensionisüsteemi jätkusuutlikkuse suurendamiseks: pensioniea sidumise oodatava elueaga, pensionivalemi muutmise solidaarsemaks ning pensionilemineku muutmise senisest paindlikumaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles