Päästjatele andsid tööd tuul ja kulutuli (2)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääste.
Pääste. Foto: Marko Saarm / Sakala

Lõuna-Eesti päästekeskuse esmaspäevases sündmuste kokkuvõttes on Viljandimaalt esile tõstetud mitu suuremat kulupõlengut, ent väljasõitudeks andsid põhjust ka kütusereostus ja hilisõhtune tugev tuul.

Päästjad juhivad tungivalt tähelepanu, et kevadiste soojade ja tuuliste ilmade toel valitseb looduses suur tuleoht. Inimestel tuleb olla lahtise tulega äärmiselt ettevaatlik, sest väiksemastki sädemest võib süttida kulu ning tuli levida kiiresti metsa või hoonetele.

Esmaspäeval kella 10.53 ajal põles Karksi vallas Metsa külas kortermaja korstnas tahm. Õnneks tuli korstnast välja ei levinud.

Kella 17.27 ajal süttis Suure-Jaani vallas Sandra külas hektari ulatuses kulu ja noorendikku. Päästjad takistasid tule leviku metsa ja kustutasid põlengu. Tulekahju oli süttinud pliidi alt võetud sütest, mille elanik oli maha valanud.

Kella 17.42 ajal lekkis Viljandis Leola tänaval veoauto paagist ümberpumpamise ajal tänavale 30 liitrit kütust. Päästjad kühveldasid osa reostusest kühvlitega ämbrisse ja osa katsid saepuruga ning pühkisid kokku.

Kella 18.05 ajal põles Abja-Paluojal Põhja tänaval mõnikümmend ruutmeetrit kulu.

Kella 21.56 ajal käisid päästjad Suure-Jaani vallas Epra külas eemaldamas teelt murdunud ja sõidusuuna sulgenud puud.

Täheviga pealkirjas parandatud. Madis Luik palub vabandust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles