Erivajadustega inimestele luuakse tasuta õigusnõustamise võimalus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal on nõustamine puuetega inimeste nõukoja ruumides.
Viljandimaal on nõustamine puuetega inimeste nõukoja ruumides. Foto: Elmo Riig

Eesti puuetega inimeste koda (EPIKoda) koostöös sihtasutusega Õigusteenuste Büroo (ÕTB) hakkab aprillist õigusnõustamise teenust pakkuma keskmise, raske või sügava puudega inimestele. Erivajadusega isiku elukondlike õigusküsimuste lahendamiseks võivad sihtrühma esindajatena nõu saada ka nende hooldajad või pereliikmed.

Teenuseega tagatakse erivajadustega isikutele õigusnõustamine ja abistamine igapäevases ametiasutustega suhtlemises ning asjaajamises.

Õigusabi tagatakse elukondlike õigusmurede lahendamisel: võlad, eluase, pereasjad, tööasjad, toetused ja muud samasugused teemad. Õigusnõu saab vajaduse korral ka veebisilla vahendusel ja telefonitsi.

Õigusnõustamise teenust pakutakse 15 ligipääsetavas nõustamiskohas Eestis koostöös maakondlike puuetega inimeste kodadega.

Viljandimaal on nõustamine 17. aprillist iga kuu kolmandal esmaspäeval Viljandi puuetega inimeste nõukoja ruumides Viljandis Posti tänav 20.

Teenus on sihtrühmale tasuta. Õigusnõustamiseks on vajalik eelregistreerimine Õigusteenuste Büroo telefonil 601 5122 või 5385 0005.

Vajaduse korral on võimalik nõustamisel kasutada viipekeeletõlki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles