Juhtkiri. Panus suuruselt teisele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) osales ka eelmistel kohalikel valimistel, ent paljudele ei tule see arvatavasti esimese hooga meeldegi. See on mõistetav, sest oma nimekiri või kandidaat oli neil välja pandud vaid üksikutes omavalitsustes. Näiteks kogu Viljandimaa jäi 2013. aastal katmata.

Eesootavate valimistega see kõik muutub. Juba mullu sügisel teatas partei, et läheb kohalikele valimistele 70 linnas ja vallas. Tänases lehes ütleb EKRE Järva- ja Viljandimaa piirkonna juht Rein Suurkask, et Viljandimaal on neil plaan tulla välja igal pool. Isegi kui rahvuskonservatiive ei saada kokkuvõttes teab mis suur edu, ei mõju sõnade «EKRE» ja «kohalikud valimised» ühte lausesse panemine pärast oktoobrikuud enam kindlasti võõristavalt.

Sealjuures teevad Viljandimaa mõistes uued tulijad plaani, mis tundub taktikalises mõttes üsna kaval. Selmet panna rõhk maakonnakeskusele ehk Viljandi linnale, kavatsevad nad keskenduda suuruselt teisele tükile ehk Viljandi vallale – omavalitsusele, mis on niigi üsna pirakas ja kasvab haldusreformiga veelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles