Juhtkiri. Kogemus ja optimism

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Mõnikord on nii, et kui kogemusi pole, jääb optimismile rohkem ruumi. Kui Viljandi linnajuhid käisid mullu koos kohalike ettevõtjatega Ida-Virumaal Eesti kultuuripealinna ja siinseid võimalusi tutvustamas, kõlasid linnavalitsuse töötajate hääled naastes tähelepanuväärselt lootusrikkalt. Retk ristiti kordaläinuks ja seetõttu usuti, et suurima tööpuudusega maakonnast võib mõnigi inimene tee Viljandisse leida.

Eile läksid linnajuhid ja ettevõtjad taas Jõhvi töömessile. Järelikult nähakse säärasel enesenäitamisel jätkuvalt mõtet. Ent vähemasti ettevõtjate häältes ei ole kuulda suurt optimismi. Raske on seda üllatavaks pidada, kui mõelda sellele, et eelmisel aastal siia tööd proovima tulnud idavirumaalastest pole ükski Viljandisse paigale jäänud.

Kui esitada lihtne küsimus, kas tutvustada või mitte, kaldub loogika selgesti tutvustamise poole. Kes ei proovi, see ei õpi ega tea. Ja magava kassi suhu hiir ei jookse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles