Nordea ja DNB Balti ühendpanga nimeks saab Luminor

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea ja DNB Balti pangad ühinevad Luminor pangaks.
Nordea ja DNB Balti pangad ühinevad Luminor pangaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nordea ja DNB Balti regioonis loodava ühendpanga nimi on Luminor. Brändi töötas välja Ühendkuningriigi konsultatsioonifirma Future Brand.

«Meil on hea meel esitleda tulevase panga nimena Luminori, mis kannab endas lubadust nii klientidele kui töötajatele,» ütles pressiteate vahendusel ühendpanga nõukogu esimees Nils Melngailis. «Luminor arvestab enim piirkonna riikide kultuuri- ja ettevõtlusruumiga ning meie eesmärk on kindlustada parem elu siinsetele inimestele ja paremad võimalused äritegemisel kohalikele ettevõtetele.»

Luminori juhatuse esimehe Erkki Raasukese sõnul ehitatakse nii uut panka kui ka uut finantsteenuste brändi. «Meie brändi DNA-ks on kolm väärtust, mis loovad kindla vundamendi nii uue panga sisekultuurile kui ka tegevuspõhimõtetele: inimesed ennekõike; kvaliteet kõiges ja selged eesmärgid,» rääkis Raasuke.

«Luminor sümboliseerib uue panga kõige eristuvamaid tugevusi. Nime esimene osa »lumi« pärineb ladinakeelsest sõnast »lumen«, mis tähendab valgust. Luminor on majakas ja teejuht panga eraisikutest ja ettevõtjatest klientidele, aga ka ettevõtetele, kogukondadele ja riikidele, kus pank tegutseb,» kõneles Futurebrandi strateegijajuht Freddie Baveystock.

DNB ja Nordea Baltikumi äride ühendamine jätkub varem teatatud ajakava kohaselt. Kuni tehingu toimumiseni ja regulaatorite heakskiidu saamiseni tegutsevad pangad vastavalt planeeritule Eestis, Lätis ja Leedus eraldi. Tehing plaanitakse lõpule viia 2017. aasta teises kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles