Juhtkiri. Vähem rapsimist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Jüri Ratase valitsusel saab täna ametisse asumisest sada päeva. See on isegi valimistevahelisel ajal moodustunud valitsuskabineti puhul äramärkimist vääriv verstapost. Aeg on esimeste kokkuvõtete tegemiseks küps.

Loogiline on võrrelda praegust valitsust eelmise, Taavi Rõivase omaga. Võimukoalitsiooniga, mille Keskerakond, sotsid ja IRL nimetasid seisakuvalitsuseks. Just värskete ideede puudus ja soovimatus Eesti arengu kiirendamiseks muudatusi ellu viia olid peamised etteheited, mida pikalt võimutüüri hoidnud Reformierakonnale tehti. Nendega selgitati rahvale ka võimuvahetuse vajadust.

Keegi ei saa väita, et Keskerakonna juhitav valitsus ei ole uute plaanidega lagedale tulnud. Uudseid ettepanekuid on olnud palju. Nimetagem siinkohal näiteks kavatsust Eesti maksusüsteem tulevaks aastaks kapitaalselt ümber teha või plaani lõpetada inimestelt rahaküsimine maakonnaliinide bussides sõitmise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles