Juhtkiri: Vaikiv president

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Viimastel kuudel on presidentide ümber tekkinud mitu teravat arvamuste konflikti ja polegi eriti vahet, millise presidendiga tegu. Ameerikas lõhestab ühiskonda Donald Trump, meil kakeldakse selle pärast, kas Konstantin Pätsil peaks olema Toompeal monument, ning rünnatakse Kersti Kaljulaidi selle eest, et ta kirikusse ei taha minna. Ka selle üle, kas Toomas Hendrik Ilvese Ärma talule antud toetus oli õiglane või mitte, murtakse vihaselt piike.

Tänases lehes kuulutas Sakala Toomas Hendrik Ilvese Ärmaga seotud skandaali pärast pressivaenlaseks. Valikut tehes ei võtnud me arvesse seda, millised on presidendi teened Eesti ees, kas toetuse korstnasse kirjutamine oli põhjendatud, ega Ärma abil Mulgimaale toodud kuulsust. Need on kõik ise küsimused. Pressi sõbraks või vaenlaseks saamise juures on tähtis see, kuidas ajakirjanduse vahendusel rahvaga on suheldud.

Toomas Hendrik Ilves ei ole endise riigipeana seni andnud sisulisi vastuseid küsimustele, mis puudutavad toetuse tagasimaksmise otsuste langetamist ning nendega kaasnevaid vasturääkivusi. Näiteks jääb arusaamatuks, miks sai president Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) 2012. aasta otsusest teada alles mullu oktoobris, kuigi EAS oli otsuse koopia presidendi kantseleile saatnud juba augustis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles