Lennuklubi plaanib järvel maandumisharjutusi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päril tegutsev Viljandi lennuklubi sai keskkonnaametilt loa teha oma väikelennukiga Viljandi järvel maandumisharjutusi.
Päril tegutsev Viljandi lennuklubi sai keskkonnaametilt loa teha oma väikelennukiga Viljandi järvel maandumisharjutusi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Päril tegutsev Viljandi lennuklubi sai keskkonnaametilt loa teha oma väikelennukiga Viljandi järvel maandumisharjutusi. Suuskadega jääle maanduvat lennumasinat võib soodsate ilmaolude korral näha laupäeval või pühapäeval.

Lennuklubi eestvedaja Heinar Kalami seletust mööda pole Viljandimaa harrastuslendurid saanud mitmel aastal jääle maandumist katsetada, sest ilmaolud pole seda lubanud. «Meil on üks suuskadega lennuk, Ikarus C 42, ja sellega proovime,» sõnas ta.

Maandutakse järve Orika-poolsesse otsa ja see ei ole avalik üritus. Seetõttu pole ka teada eeldatavat kellaaega, millal järvel võib pisilennukit näha. «Eelmisel nädalavahetusel tegime järve kohal teisi harjutusi, siis võis meid näha madallendu proovimas,» lisas Kalam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles