Juhtkiri. Kogukondlik kummituba

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kui psüühiliste erivajadustega inimeste eest hoolitsejad vajavad värsket näidet sellest, kuidas ühiskondlikud stigmad ja pinnapealne suhtumine võivad nende hädavajalikule tööle kaikaid kodaratesse loopida, sobib Kolga-Jaanis toimuv selleks väga hästi. Ja see on äärmiselt kahetsusväärne.

Kuidas saab olla vastuvõetamatu, kui riigifirma soovib ühe tegusa pisikese asula servale ehitada uue, vanamoodsast «kombinaadist» tunduvalt parema elupaiga kahele tosinale igapäevasel toimetulekul abi vajavale inimesele, luues niiviisi töökohti ja elavdades ettevõtlust? Sellele küsimusele peaksid andma ammendava vastuse need kolgajaanilased, kes on asunud poolteist aastat planeeritud erihooldekodu tuleku vastu barrikaadidele. Seni ei ole nad head vastust kirja pannud. Vallavalitsusele läkitatud selgitustest kumavad läbi emotsioonid, mida võib inimlikult mõista, kuid vettpidavaid argumente pole esitatud.

Vahest kõige markantsem näide nõrgast põhjendusest on ühes pöördumises sisalduv jutt, et hooldekodu tarvis tuleks osa töötajaid tuua väljastpoolt. Kas sellest tuleb järeldada, et Kolga-Jaani pole uued inimesed oodatud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles