Juhtkiri. Kõik algab vundamendist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Igivana tõdemuse kohaselt sõltub töö tellija materjalist. Kui nii, siis Viljandimaa ja ülejäänud Eesti kutsekoolide kasutada oleva «materjali» kvaliteet tundub tänapäeval juba väga hea olevat. Seda on rõõmustav näha.

Sakalas on viimasel ajal ilmunud mitu uudist, millest on selgelt näha, et kutseharidus on siinmail au sisse tõusnud. Eile toimus Vana-Võidus Viljandi kutseõppekeskuses kõrgetasemeline võistlus «Jõulukellu». Eelmisel nädalal pälvis Viljandist pärit noormees Mairold Mänd Euroopa kutsemeistrivõistlusel tubli viienda koha. Detsembris Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis alanud keraamikaõppe vastu tunti aga nii suurt huvi, et enamik soovijaid tuli paraku ukse taha jätta.

Paljud kindlasti mäletavad, et olukord pole kaugeltki alati nii olnud ning veel kümmekond aastat tagasi oli kutsekoolide maine Eestis otse öeldes kehv. See tekitas aga nõiaringi. Püüdlikud ja nupukad noored ei mõelnudki kutseharidusele, sest selle omandamisele vaadati ühiskonnas viltu. Niisugust õpet pakkuvatel koolidel oli end aga raske heas valguses näidata, sest pahatihti jõudsid nende juurde sellised põhikoolilõpetajad, kes ei saanud gümnaasiumi sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles