Viljandi tuleva aasta eelarve on ligi 27 miljonit eurot

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Ando Kiviberg andis kolmapäeval volikogu esimenele Tiit Jürmannile linnaeelarve eelnõu.
Viljandi linnapea Ando Kiviberg andis kolmapäeval volikogu esimenele Tiit Jürmannile linnaeelarve eelnõu. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus andis linnavolikogule menetlemiseks 2017. aasta linnaeelarve eelnõu, mille kogumaht on 26,87 miljonit eurot.

Linnapea Ando Kivibergi sõnul on Viljandi tuleva aasta eelarve kavandatud looma uue arengutõuke eeldusi ning linlaste heaolu kasvu. Eelarvet planeerides on võetud eesmärk parandada tunduvalt elukeskkonda ning teede ja tänavate seisukorda, tänapäevastada haridustaristut ja vaba aja veetmise võimalusi, arendada ettevõtluskeskkonda ning kasvatada linnakodanike üldist heaolu.

Eelarvest üle poole ehk 54 protsenti moodustavad haridusvaldkonna kulud. Sellele järgnevad vaba aeg, kultuur ja religioon 15, sotsiaalne kaitse 11, üldised valitsussektori teenused 9, majandusvaldkond 5 ning keskkonnakaitse ning elamu- ja kommunaalmajandus 3 protsendiga eelarvest.

Suurematest kapitalipaigutustest on eelarves ette nähtud muusikakooli hoone rekonstrueerimise jätkamine, Paalalinna kooli hoone rekonstrueerimise alustamine, Kantremaa tööstuspiirkonna teede ehitus ja spordihoone vana osa katuse parandamine, samuti mitme tee ja tänava projekteerimine. Plaanis on remontida Mängupesa lasteaia hoonet ning korrastada Viljandi järve ujulaosa sillad.

Linnapea Ando Kiviberg tõi lisaks sellele välja ettevalmistustööde jätkumise veekeskuse ehituseks ja rahvusvahelise võistluspaiga nõuetele vastava sõudestaadioni rajamiseks Viljandi järve. «16. jaanuaril on veekeskuse arhitektuurivõistluse ideekavandite laekumise tähtpäev. Linnaeelarves on kavandatud raha aktsiaseltsi Viljandi Veekeskus aktsiakapitali laiendamiseks, et tagada ehituslaenu kaasfinantseerimine,» selgitas linnapea.

Välisraha on eelarvesse planeeritud 2,49 miljonit eurot, mis investeeritakse raudteejaama ühenduste arendamisse, Paalalinna kooli hoone rekonstrueerimisse, Kantremaa tööstuspiirkonna tänavate rekonstrueerimisse ning Viljandi spordihoone vana osa remonti.

Viljandi 2017. aasta eelarve projektiga saab lähemalt tutvuda aadressil viljandi.ee/eelarved.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles