Vald aitab ettevõtjal saiakesi küpsetada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu pole Karksi-Nuias kohta, kust saaks värskeid saiakesi osta. Uus alustav ettevõte Leedi Marmelaad soovib selle vea juba käesoleva aasta jooksul parandada.
Praegu pole Karksi-Nuias kohta, kust saaks värskeid saiakesi osta. Uus alustav ettevõte Leedi Marmelaad soovib selle vea juba käesoleva aasta jooksul parandada. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Karksi-Nuias pirukate ja tordiäri avamiseks valmistuv ettevõtja sai koduvallalt 1300 eurot toetust, et avada kauplus ning osta saiakeste valmistamiseks vajalikud seadmed.

See, et omavalitsus maksab ettevõtjale stardiabi, on Eestis üsna ebatavaline. Viljandimaal on Karksi vald üks väheseid, kus niisugune abi on säilinud, aga seda antakse väga harva. «Eelmisel aastal ei antud kordagi, kaks aastat tagasi said kolm ettevõtet,» meenutas vallavanem Taimo Tugi.

Alustav ettevõte Leedi Marmelaad sai abi, et osta sisseseadet. «Vaatame toetust jagades, kuidas ettevõte töökohti loob ja kuidas see tegevus vallale oluline võiks olla,» selgitas Tugi. Saiakesi, pirukaid ja torte praegu Karksi-Nuias ei tehta ning inimesed käivad nende järel Abja-Paluojal, kus on aastaid pagaritöökoda tegutsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles