Tulevik tõestas liigavõiduga, et sattus starti vales masinaklassis

Alvar Loog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud pühapäeval võis Tulevik oma eduka hooaja lõppenuks arvata ning tähistas seda võidutantsuga esiliiga karika ümber.
Möödunud pühapäeval võis Tulevik oma eduka hooaja lõppenuks arvata ning tähistas seda võidutantsuga esiliiga karika ümber. Foto: Elmo Riig

Mullu Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium-liigas korraliku hooaja teinud ja kõigi aegade kõrgeima punktisummaga sealt dramaatiliselt välja kukkunud Viljandi Tuleviku esindusmeeskond tundis end tänavu esiliigas justkui lasteaeda tagasi sattunud koolilaps. Tulemuseks mäekõrgune võit ja liiga kõigi aegade punktirekordi kordamine.

Peatreener Aivar Lillevere lubas enne hooaja algust, et meeskond läheb esiliigat domineerima. Tulemuste poolest suudeti seda teha avavoorust peale, kuid õige mänguline ülekaal hakkas ilmnema alles suve algul. Sügisel suutis Tulevik kohtumisi suureskooriliselt võita ka siis, kui meistriliiga pilet oli juba taskus ja liiga üldvõit tagatud ning pingutamiseks puudus õige sportlik motivatsioon.

Tulevik sai esiliigas 28 võitu, viis viiki ja kolm kaotust. Pinget jätkus kõigest hooaja ekvaatorini, mil jälitajad püsisid veel lähedal ning nii mängijatel endil kui poolehoidjatel oli hästi meeles, kuidas meeskond paaril varasemal hooajal (2013 ja 2015) pärast ilusat algust kahes viimases ringis totaalselt läbi kukkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles