Suure-Jaani kergliiklustee säästab elusid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kergliiklustee lubab Olustvere elanikel ohutumalt kõndida või rattaga sõita Suure-Jaani ning Suure-Jaani inimesed omakorda pääsevad hõlpsamalt Olustverre rongile.
Uus kergliiklustee lubab Olustvere elanikel ohutumalt kõndida või rattaga sõita Suure-Jaani ning Suure-Jaani inimesed omakorda pääsevad hõlpsamalt Olustverre rongile. Foto: Marko Saarm

Suure-Jaani ja Olustvere kandi rattasõitjatel, rulatajatel, jooksjatel ja kepikõndijatel on kätte jõudnud rõõmupäevad, sest valminud 3,12-kilomeetrine kergliiklustee lõik lubab hõlpsalt kahe asula vahel liikuda ja  sportimisest rõõmu tunda.

Just seda kergteed mööda saavad nüüd autota olustverelased vallakeskusesse Suure-Jaani ja suurejaanilased omakorda Olustverre rongile. Busse käib kahe asula vahel harva, aga autoteel liikuda oli ohtlik, eriti pimedal ajal. Seni oli Olustveret ja Suure-Jaanit ühendaval kuuekilomeetrisel lõigul kergliiklustee vaid Kõidama asulas ja Olustverest raudteejaama asulani. Tõsi, raudteejaama asulas peab ka edaspidi sõidutee servas liikuma, sest sinna lisarada ehitades oleks tulnud elanike koduõuedesse tikkuda.

Suure-Jaani valla arendusnõuniku Kalevi Kauri kinnitust mööda valmis tee osaühingu Reaalprojekt koostatud projekti järgi, ehitaja oli osaühing Sakala Teed. Ehituse kogumaksumus oli 277 424 eurot, millest projekteerimisele kulus 11 998 eurot. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetas 218 915 euroga ja valla omaosalus oli 58 509 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles