Linna mõtestajad saavad kokku

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aruteluõhtuid veavad arhitekt ja Oja kooli elluaitaja Piret Anier.
Aruteluõhtuid veavad arhitekt ja Oja kooli elluaitaja Piret Anier. Foto: Marko Saarm / Sakala

Homme kell 17 algaval «Linna mõtestajate» õhtul arutletakse Viljandi kaasava eelarve kümne ettepaneku üle. Aruteluõhtu saab teoks Oja koolis, mis asub Viljandi Pikk tänav 4 majas.

Kohale on kutsutud väljavalitud ideede autorid ja linnavalitsuse esindajad. Vaatama, kuulama ja küsima on oodatud nii noored kui ka põlised viljandlased.

Aruteluõhtu fookuses on aktuaalsed linnaruumiga seotud teemad. Kaasav eelarve on linnakodanike võimalus suunata linna arengut ja ühise raha kasutamist. Õhtul saavad sõna ideeprojektide autorid, et avada projekti tausta, ja linnavalitsuse esindajad, et tuua välja linna kavandatud arengust johtuvad mõtted.

Ootame vaatama, kuulama ja küsimusi esitama nii värskelt Viljandisse elama asunud kui ka mitmendat põlve Viljandiga seotud inimesi.

«Linna mõtestajate» aruteluõhtud said hoo sisse käseoleva aasta alguses, kui Oja koolis peatus koolinoorte arhitektuurivõistluse «Unistuste koolihoov» näitus. Oktoobrist aprillini kord kuus peetav aruteluõhtute sari on sündinud kodanikualgatusest, et ühiselt mõtestada ja mõtiskleda linnaruumi üle päevakajaliste näidete kaasabil. Aruteluõhtuid veavad arhitekt ja Oja kooli elluaitaja Piret Anier ning huvikooli loodusringi juhendaja ja jätkusuutliku arengu hariduse spetsialist Peep Tobreluts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles