Kümne aastaga on ostetud 284 000 raamatut

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Raamatu Viljandi kaupluse juhataja Kairi Tamre usub, et kui vanematele meeldivad raamatud, hakkavad neid armastama ka lapsed.
Rahva Raamatu Viljandi kaupluse juhataja Kairi Tamre usub, et kui vanematele meeldivad raamatud, hakkavad neid armastama ka lapsed. Foto: Marko Saarm

Täna üllatab Rahva Raamatu Viljandi kauplus külalisi odavama kauba ja sünnipäevatordiga.

Pood on Viljandis tegutsenud kümme aastat. Just Viljandi oli esimene linn, kus vastukaaluks tollasele üldisele suurele Tallinna koondumisele kauplus avati.

Selle aja jooksul on Mulgimaa inimesed ostnud kohalikust Rahva Raamatust 284 000 raamatut. Kui võtta ühe raamatu keskmiseks paksuseks tagasihoidlikud 1,5 sentimeetrit ja need üksteise otsa laduda, saaksime 4260 meetri kõrguse virna.

Kaupluses töötab kuus inimest. Nagu ütleb juhataja Kairi Tamre, on raamatupoes ükskõik millise teise kauplusega võrreldes eriline õhkkond. Kõik nende müüjad armastavad raamatuid ja loevad palju. Kuigi elektroonika tungib peale ning nii Centrumis asuv Rahva Raamat kui Uku keskuses tegutsev Apollo müüvad ohtralt lugereid, ei saa paberraamatu vastu miski.

«Luger on mõnus reisile kaasa võtta, aga tõelise naudingu saab paberraamatust. Õhtul loeme lapsele muinasjuttu ette ju ka päris raamatust. Just kodust sõltub, kas lapsest saab suureks sirgudes raamatute sõber,» ütleb Kairi Tamre.

Rahva Raamatu Viljandi kaupluse juhataja Kairi Tamre usub, et kui vanematele meeldivad raamatud, hakkavad neid armastama ka lapsed.

MARKO SAARM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles