Rahvarallis osalejad vuravad ümber Kõpu

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu peeti Kõpu vallas kaks rahvarallit, homme Kõpus sõidetavale on oodata ligemale 60 ekipaaži.
Mullu peeti Kõpu vallas kaks rahvarallit, homme Kõpus sõidetavale on oodata ligemale 60 ekipaaži. Foto: Madis Luik

Ligemale 60 võistluspaari asub homme Kõpu vallakeskuse ümbruse teedel demonstreerima oma sõidumeisterlikkust ja kiirust.

Homme keskpäeval stardib Kõpu kiriku taga Massamäel kolmanda Kõpu rahvaralli keskusest rajale esimene ekipaaž. Võistluse kogupikkus on tänavu ligemale 70 kilomeetrit. See hõlmab kolme lisakatset, mida võistlejad läbivad kaks korda. Lisakatsete kogupikkus on 28,72 kilomeetrit.

Võistluste juhi Sven Heinlaiu sõnul jääb suurem osa katsetel kasutatavaid lõike metsateedele, ent keskmise kiiruse vähendamiseks on mitmes kohas tehtud rajaäärsetele põldudele väikseid mahasõite. Eelmisel talvel korraldati Kõpus kaks rahvaralli sarja kuulunud osavõistlust, ent nagu märkis Heinlaid, on tänavu kasutatav trass enamjaolt uus.

Kiriku ja Mõisa vahel

Uus on ka võistluskeskuse asukoht Massamäel. «Viljandist sõites tuleb Kõpu kirikust möödumise järel pöörata vasakule, töökoja poole,» andis võistluse juht külalistele näpunäiteid. «Sealt pääseb ka esimest lisakatset vaatama,» ütles ta.

Ralli kahele teisele lisakatsele pääseb publik kõige paremini Kõpu—Tipu teelt. Sõite on väga hea jälgida Kullesel Anni bussipeatuse lähistel ning Iial. «Pealtvaatajad peavad arvestama väikse jalutuskäiguga, lisakatsete täpsemad juhised leiavad huvilised võistluskeskusest,» kõneles Sven Heinlaid.

Võistluste direktori, Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo kinnitust mööda on atraktiivseim katse Massamäel. Ta pidas silmas Kõpu kiriku ja mõisa vahelisele põllule rajatud lõiku.

Publikult raha ei küsita

Spetsiaalseid brošüüre ja traditsioonilisi buklette pealtvaatajatele rahvarallil küll pole, aga see-eest on sõidu jälgimine prii.

«Usun, et põnevust jätkub,» lausus Sven Heinlaid. Tema jutu järgi on registreerunuid seekord 64 ja nendest märkimisväärselt palju, tervelt 20 on neljaveolisi. «Loobumisest on meile teada andnud kaks. Eeldame, et startijaid tuleb 60 ringis,» seletas ta.

Rahvarallil on võimalik osaleda üheksas võistlusklassis. Tegu on sarja tänavuse hooaja esimese mõõduvõtuga. Jaanuaris Saaremaale kavandatud ralli olid korraldajad sunnitud sula tõttu ära jätma. Kõpu võistluse korraldajaile teeb naasnud pakane üksnes rõõmu. «Võistlusrada on kenasti külmunud, neljapäeval oli kõigest paar pehmemat kohta, mis saavad loodetavasti laupäevaks samuti jäise kaane,» lausus Sven Heinlaid.

Nädal pärast rahvarallit on autospordi võistluskalendrisse kirjutatud Eesti meistrivõistluste rallisprindi etapp, mis peaks samuti teoks saama Kõpus.

VÕISTLUS

Kolmas Kõpu rahvaralli peetakse 12. veebruaril.
• Kell 12 stardib Massamäel esimene võistlusauto.
• Võistluse kogupikkus on 67,99 kilomeetrit.
• Rajal oleva kuue lisakatse kogupikkus on 28,72 kilomeetrit.
• Esimene võistlusauto lõpetab kell 15.14.
• Registreerunud on 64 ekipaaži.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles