Juhtkiri. Otsustamise hetk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Mis tahes suuri muudatusi tuleb ellu viia otsustavusega. Nii on kokkuvõttes parem ka neile asjaosalistele, keda ümberkorraldused negatiivselt mõjutavad. Kui allegooriliselt väljenduda, siis parem tõmmatagu plaaster ühe ropsuga maha, selmet seda aeglaselt naha ja karvade küljest lahti sikutada. Plaastri kandjale tuleb lihtsalt öelda, mis hetkel tõmme tehakse.

Kuuest lasteaiast kaht ühise juhtimise alla viies kasutab Viljandi linnavalitsus paraku just toda venitavat taktikat. On teada, et nõndanimetatud krokodillide komisjon tegi mullu oma auditis soovituse liita kõik linna lasteaiad. Nüüd, mil Mängupesa lasteaia senine direktor on omal soovil ametist lahkunud, valmistub linn selles esimest sammu astuma, kuid arglikult. Linnavõim ei eita, et tal on silme ees pikem vaade, kuid ei ütle samas välja, kas lasteaedade ühendamine on suund, kuhu poole ta tüürib. See tähendab aga teisisõnu, et nelja lasteaia pere tulevik on lahtine ja igaüks võib ise oletada, mis ja millal juhtub.

Viljandi lasteaedu ei saa ühendada, oodates hetke, mil eelviimane direktor mingil põhjusel ametist lahkub ja alles jääbki üks. Ning kui linn ei ole kõigi lasteaedade ühendamist endale siiski eesmärgiks seadnud, tuleb tal seda selgelt öelda. Või kui ta pole lõplikku otsust langetanud, siis nüüd on aeg see ära teha. Muutunud olukord nõuab seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles