Puidu- ja metallitööstuse ametitega saab peagi tutvuda mobiilselt

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam oli Viljandimaal läinud aastal tööõnnetusi puidutööstuses, kus tööinspektsioon registreeris 41 juhtumit.
Kõige enam oli Viljandimaal läinud aastal tööõnnetusi puidutööstuses, kus tööinspektsioon registreeris 41 juhtumit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Peagi saavad noored puidu- ja metallitööstuse ametitega tutvuda mobiilsete lahenduste abil, mis aitab parandada karjääriteadlikkust neis majandusele olulistes valdkondades.

Parimate mobiilsete lahenduste leidmiseks kuulutas Eesti noorsootöö keskus (ENTK) välja riigihanke. Idee luua noortele säärased võimalused sündis tänavu märtsis korraldatud töötubades, kus osalesid ettevõtete ning kõrg- ja kutsekoolide esindajad, noored ning kolmanda ja avaliku sektori eksperdid.

ENTK direktori Edgar Schlümmeri sõnul on säärane noorte, tööandjate, noortevaldkonna esindajate ning haridusasutuste koostöö esmakordne, kuid lubab loota häid tulemusi.

«Meie suur eesmärk on suurendada noorte kaasatust ja varajast kontakti töömaailmaga ning toetada nende konkurentsivõimet,» ütles Schlümmer.

Tema sõnul arvestab uus lähenemine oma terviklikkusega noorte ning tööturu vajadusi senisest tunduvalt paremini. «Usun, et selliseid lahendusi näeme tulevikus ka paljudes teistes valdkondades,» lausus Schlümmer.

Uute, käed-külge-põhimõttel loodavate lahendustega saavad noored tutvuda näiteks noorsootöö- ja haridusasutustes ning info- ja karjäärimessidel. Nii puidu- kui metallisektoris on fookuses CNC-masina operaatori amet, millele lisanduvad tisleri ja metallitehnoloogi oma.

Noortele tutvustatakse ametite eripära, konkreetseid tööülesandeid ja töövõtteid, materjale, nende töötlemise võimalusi ning tänapäevaseid tehnoloogiaid. Esimene võimalus loodavate võimalustega tutvumiseks avaneb kõigil noorte infomessil «Teeviit 2016», mis peetakse 1. ja 2. detsembril Eesti Näituste messikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles